Ibland kanske du tycker det är svårt att veta vad du ska hitta på i helgen. Det kan vara extra lurigt om du har barn, speciellt om de inte är i samma ålder. Försök att ta reda på vad som händer i din stad. Kanske är det dags att gå med hela familjen på loppmarknad? Loppmarknader brukar det finnas i varje liten stad. Du kan också kolla upp vad det finns för lekplatser runtomkring i staden du bor i. Det är alltid spännande för ditt barn att komma till en ny outforskad lekplats. Eller varför inte besöka en outlet?

Inget kul som händer i stan? Ta en pippi-dag hemma

Om du ändå inte kan komma på en passande aktivitet inne stan kanske det är dags att fundera på att ta en sk hemmadag med familjen. Ett tips är att leka Pippi Långstrump där hemma. Köp pippikläder till ditt barn eller om du har en baby där hemma pippi babykläder och sätt på Pippi Långstrupmmusik. Sen är det bara att gå igång med leken. Låtsas att ni ska skura golvet precis som i filmen. Kanske inte så bra idé att hälla ut vatten på golvet där hemma men varför inte sätta några skurborstar under fötterna eller disktrasor under fötterna och glida runt på. Dina barn kommer garanterat att tycka det är kul. Om dina barn har gosedjur i form av en apa och en häst så går det finfint att bjuda in Herr Nilsson och Lilla Gubben på fika. Om dina barn tycker det är roligt att måla så varför inte låta dem rita prickar på Lilla Gubben? Du ritar hästen och dina barn fyller i med resten.

Det behöver inte vara så tråkigt att vara hemma en lördag. Tänker du lite kreativt kan du och din familj faktiskt ha en riktigt rolig dag.

Svara