Vem har sagt att Julen endast handlar om familjesammankomster och mat? Ingen, hoppas vi! Julen har i dagsläget blivit ett koncept med många innehållsdelar. Förutom klassiska julpyntet som bara blir bättre och snyggare så finns det även stora kollektioner av bland annat roliga jultrojor, luvor, strumpor och T-shirt. Vad är tanken bakom dem? Att skapa en ännu bättre, ännu skönare och mysigare julstämning, så klart.

Utbudet av julkläder är så pass stort så det är nästan omöjligt att inte hitta något som passar ens egna garderob. Lättast är det kanske att titta på nätet efter ett bra plagg som kan komma i användning även nästa Jul.

Förbered julbordet

Även om julkläderna är något som växer i popularitet, står fortfarande julbordet högst upp på högtidslistan. Huvudrollen där har julskinkan. Honungsmarinerad, vacker och god tar den sin värdiga plats på allas julbord. Denna gudomliga läckerhet ska skäras i tunna bitar med en välvässad kniv. Oftast är det mannen i familjen som har den uppgiften och för att sköta den väl får han vanligtvis hjälp utav en bra slipsten som gör skinkkniven vass och snabb.

Även om julskinkan är högtidens mest omtyckta maträtt finns det en hel del andra godheter att smaska på. Vad sägs om Janssons frestelse, grönkål, strömming och heta potatisar? Det låter inte illa alls.

Var ute i god tid

En regel som alla bör följa oavsett om det gäller mat-, eller julklappsförberedelser är att vara ute i god tid. Planera gärna allting någon månad i förväg. Vilka släktingar kommer? Vem ska ta med sig skinkan och behöver ni ha flera vegetariska alternativ än förra året?

Hur ska pyntet se ut och är det en bra idé att köpa en ny fin jultröja? Dessa och en hel del andra frågor kan komma upp. Slipp stressen genom att skriva en lista på allt som ska fixas.

Svara