Är du ute efter ett nytt soffbord? Här kommer då tre saker att tänka på inför köpet.

Syftet med soffbordet

Vad ska du använda soffbordet till? Och hur ofta kommer det att användas? Behöver du en plats att ställa blomkrukor på, inredning/prylar eller ska du kunna äta middag på soffbordet framför TV:n? Fråga dig själv hur du vill använda soffbordet i framtiden och hur du använder det idag.

Om du bara äter framför TV:n en gång i månaden kanske du inte behöver ett soffbord ämnat för just det. Tänk på hur du oftast använder soffbordet. Att hitta ett soffbord som är anpassat för allt och för olika ändamål finns inte – fokusera istället på vissa funktioner som du vetat du kommer använda.

Storleken är viktig

Soffbordets storlek beror till stor del på vardagsrummets storlek samt soffans storlek. Har du en stor soffgrupp i ett stort vardagsrum behöver du naturligt ett större soffbord. Både för funktionens skull men också för att det riskerar att se konstigt ut annars. Är det mindre ytor i vardagsrummet behöver du således ett mindre soffbord.

Höjden är också en aspekt som du inte får glömma. Ett lågt bord kan tyckas snyggare och mer trendigt – men det är ofta mindre användbart. Att äta på ett för lågt soffbord är väldigt irriterande. Det säkraste valet är ett soffbord som är lika högt som soffan.

Material – en smaksak

Materialet på soffbord är den tredje aspekten. Detta är mycket en smaksak beroende på vad du själv tycker om. Har du barn hemma är kanske ett soffbord i glas eller marmor inte är det bästa – även om det är snyggt. Trä är mer tåligt och ett mer praktiskt material.

Hitta soffbord online

På exempelvis https://www.vidaxl.se/g/1395/soffbord kan du hitta ett stort utbud av soffbord till vardagsrummet. Allt från det stora vardagsrummet där många kan samsas om bordet till dig som bor ensam i en mindre lägenhet och behöver något som är mindre.

Svara