MountainBlanket är en butik på nätet som startades av en ung man från Ålborg. Han hade svårt att sova och började googla efter lösningar. Snart upptäckte han att tyngdtäcken hade använts sedan lång tid tillbaka för att lindra sömnsvårigheter och minska stressen. Snart lärde sig den unga mannen också att det blå ljuset från datorer och telefonen gör det svårare att sova på kvällarna.

Kontor och lager i Ålborg

MoutainBlanket var snart ett faktum! Centralt i Ålborg finns kontoret och lagret och det är härifrån som beställningarna skickas ut till nöjda kunder. Vad är det då som är så bra med ett tungt täcke? Det ska vi fördjupa oss i lite nu.

Många sover dåligt om nätterna och det kan finnas många orsaker till det. Det kan handla om för lite motion, dålig kost eller andra ovanor som att ta med sig telefonen in i sovrummet eller till och med ha den påslagen i sängen då det är dags att sova.

Goda livsvanor och sund kost

Goda vanor med regelbundna läggtider och god och sund kost gör det lättare att sova om nätterna. Dessutom är det grundläggande att röra på sig mycket under dagarna. Men det är inte alltid det räcker. För den som trots goda livsvanor upplever problem kan det hjälpa med ett tungt täcke.

Det tunga täcket gör att du känner dig avslappnad, lugn och trygg. Och det är precis den känslan kroppen behöver när det är dags att sova. På det sättet bidrar ett tyngdtäcke till att du kan sova bättre på nätterna och därmed vara piggare och effektivare på dagarna.

För det är nämligen grundläggande med god sömn om det ska vara möjligt att prestera riktigt bra på dagarna. Den som är trött och sliten på dagarna kommer bara bli mer stressad eftersom det blir svårare att få saker gjorda.

Svara