Nu är det länge sedan sommarsemestern var över oss och hösten är nu här. Det betyder att många utav oss börjar fundera på om det är dags att se sig om efter nästa semester. Kanske tänker du på om du ska till ett kallt eller varmt ställe. Det är inte alltid så lätt att veta vad man vill. Funderar du på en lång semester eller är det kanske mer aktuellt med en förlängd helg? Det är många faktorer som spelar in. Reser du som familj är det ännu mer hänsyn som ska tas. Allt detta kostar såklart en slant. Det kan därför vara en bra idé att börja spara i god tid innan du aker iväg på semester eftersom detta såklart påverkar din hushållsbudget.

Det kanske är så att du faktiskt har kommit till den insikten att det är för dyrt att åka iväg på semester i år och hellre vill spara de pengarna. Det går faktiskt bra att vara turist i sin egen stad. Man behöver inte alltid åka bort. Tänk ut några annorlunda aktiviteter som du normalt inte skulle göra. Kanske är det att cykla ut i skogen med barnen och grilla korv eller något helt helt annorlunda som att gå och se på skulpturer i äkta brons till och med? Om du läser din lokaltidning finns det ofta arrangemang att gå till som inte kostar speciellt mycket pengar. En annan möjlighet är att gå till biblioteket och låna böcker. Just nu är det svamptider så det är också ett bra alternativ. Passa på att lär dina barn vad en kantarell är eller kanske en Carl-Johansvamp?

Följer du dessa råd är du nästan garanterad en trevlig semester smatidigt som du sparar pengar. På så sätt har du möjlighet för att åka längre bort nästa gång du eller din familj ska på semester!

Svara